Μία ψαροταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της και κυρίως τους επισκέπτες της, δεν μοιάζει με κανένα άλλο είδος εστίασης, δεν εφησυχάζει και δεν υπόσχεται αν δεν γνωρίζει. Εχει καθημερινά μεγαλύτερη αγωνία αλλά ζει και σε μια διαρκή έκπληξη. Δεν είναι μόνο που ο καιρός, τα φεγγάρια και οι εποχές «επιλέγουν» το φαγητό, είναι και η κάθε ημέρα που μπορεί να δώσει άλλη πνοή και ουσία στο τραπέζι σου. Το ψάρι είναι και θα είναι το μοναδικό είδος που θα δίνει ξεχωριστό ορισμό στη λέξη «φρέσκο» που με τη σειρά της θα διαμορφώνει καθοριστικά τις γεύσεις.

Ο Ανέστης, βαθύς γνώστης και ο καλύτερος ψήστης συναντιέται με τους Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο –που τους γνωρίζει χρόνια ως πελάτες- και τον Φεβρουάριο του 2012, αποφασίζουν να πάρουν στα χέρια τους την παράδοση του περίφημου «Τραβόλτα». Τίποτα δεν θα είναι προκαθορισμένο ή απόλυτο, δεδομένο και κοινότοπο. Η μοναδική και απαράβατη προϋπόθεση θα αφορά μονάχα στο φρέσκο ψάρι – δυο καΐκια βγαίνουν στη θάλασσα αποκλειστικά για εκείνους.

Οι συνταγές, τα ταιριάσματα και οι εκπλήξεις στη γεύση θα αποτελούν πια μια συνεχή πρόκληση. Γιατί το σπετζοφάι να γίνεται μόνο με λουκάνικο και όχι με λουκάνικο σουπιάς και μια εκπληκτική, σπάνια νιώτικη γραβιέρα, να μη συνοδεύει το κριθαράκι με μελάνι σουπιάς σε ένα μαγευτικό, αναπάντεχο, πιάτο;  Στη φιλοσοφία του Ανέστη, του Σπύρου και του Βαγγέλη δεν νοείται υλικό που να μην είναι το καλύτερο της αγοράς. Η απλότητα στη γεύση, το πιο σημαντικό ζητούμενο, επιτυγχάνεται μόνο αν η βάση είναι απολύτως «γερή».

Travolta Athens: Αρκαδίας και Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι

τηλ.: 210 5719222

Facebook

Instagram: travoltaathens